24 Kasım 2010 Çarşamba

donatılar

          Bugün enformatik labaratuvarda blogumu yazıyorum.Evde bulamadığım donatıları gelip burda çalışmak zorunda kaldım.İlk başta ekran alıntısı aracından bahsedelim.Ekran alıntısı aracını açtığımızda ekran beyazlaşır ve istediğimiz masaüstü öğesini kesip istediğimiz yere kaydedebiliriz.Mesela benim bilgisayarımdaki müzik klasörünü kesip bilgisayarımda esra kalsörüne kaydedebiliriz.


          Bir başka donatılar programı ise komut istemidir.Bunu daha çok üst düzey kullanıcılar kullanır.Komut sistemi gereken şeyleri yazarak istediğimiz klasörü açmamıza yardım eder.Örneğin komut istemi açıldığında biz labaratuvarda cd desktop yazmıştık desktop diye bir yazı çıkmıştı sonra md türkiye ipconfig /all yazınca masaüstünde türkie adlı klasör açılmıştı.
       
          Şimdide çalıştır programını inceleyelim.Bu program klasör belge veya internet kaynağının adını yazdığımızda windows bizim için açacaktır ama tabi ulaşım yolunu yazmamız gerekir.
C:\Users\ogrenci.SENF-1-\Pictures yazarsak öğrenci klasöründeki resim klasörü açılır.
           Birde matematiksel giriş paneli var.Burdada istediğimiz matematiksel ifadeyi yazarız ve karşımıza istediğimiz ifade çıkar tabi düzgün yazılmış biçimde.
            Birde not defteri kısmı var burda istediğimiz şeyi yazıp kaydedebiliriz.Yazarız ve farklı kaydet deriz sonra istediğimiz yeri eçip mesela belgelere dosya adı vererek kaydederiz.
         (BU ARADA BURDA KULLANULAN BÜTÜN RESİMLERİ EKRAN ALINTISI ARACIYLA BURAYA KOPYALAMIŞ BULUNMAKTAYIM :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder