21 Aralık 2010 Salı

windows 8

Windows 8 İçin Yeni Çalışmalar

Microsoft başka konularla sürekli gündemde yer alsa da arka planda Windows 8 çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.Microsoft’un resmi sitesinde yer alan bir kaç bilgi bu şekilde düşünmemizde bizi fazlasıyla haklı çıkarıyor.Firmanın resmi sitesinde yer alan son bilgiler Windows 8 ile ilgili ipuçlarını vermeye yetti.
Microsoft’un kendi sitesinin iş imkanları bölümünde duyurduğu ilanda Windows 8 ile ilgili önemli birkaç bilgi edinmek mümkün. Yayınlanan iki ilandan birincisinde  ”Windows Azure tabanlı bir servis üzerinde çalışıyoruz ve buservis Microsoft’un online servisleri ve Windows 8 ile entegre olacak” cümlesi yer almakta ve bu ilandan anlıyoruz ki Windows 8 önemli online servis entegrasyonları içerecek.
Bu ilanı biraz daha açarsak Microsoft’un, cloud tabanlı, yani bulut bilişim tabanlı yedekleme çözümlerini yeni işletim sistemi olan Windows 8′e entegre edeceğini söyleyebiliriz.
Microsoft’un yayınladığı ikinci ilanda ise ”Windows Live platformunun Windows 8′in kodlarının içine gömülü şekilde gelmesi üzerine çalışmalarımız devam ediyor” cümlesi yer almaktadır.Bu cümleden ise, Live platformunun Windows 8 ile entegre bir biçimde ilerleyebileceği akıllara geldi.Bakalım yeni gelişmeler neler olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder