24 Aralık 2010 Cuma

windows office word 2007 yazma kuralları 2

   

      Şimdi ise yazacağımız belgenin nasıl yazılacağını veya düzeninin nasl yapılacağını anlatacağım.
      Diyelim ki başka bir belgeyi boş sayfaya yapıştırmak istiyoruz.Yapıştır sekmesinden aynı biçimde yapıştırmak için biçimlendirilmemiş metini seçeriz.
      Biçim boyacısı sekmesinden ise istediğimiz kelimeleri veya satırları boyayıp boyadığımız şeylere istediğimiz yazı stilini veya rengini verebiliriz.
      Yazı tipi araçları ise biçimlendirmeyi temizler.Benim bilgisayarımda bulunan office 2003programında biçim sekmesinden yazı tipini, satır aralarını, gölgelendirmeyi, madde işaretlemeyi ve temayı,stili ayarlayabiliriz.
office 2007 de ise biçimin içinde olan sekmeleri daha ayrıntılı olarak görebiliriz.
     Stillerdeki normal stili hiçbir stil seçilmemiş halidir.Normale sağ tklayarak stilin adını, adını, yazı tipini, boyutunu ve rengini değiştirebiliriz.Stil şekillerinin önizleme özelliği vardır.İstersek yeni bir stilde oluşturabiliriz.
Ayrıca başlığı seçerek başlık 1, başlık 2 veya başlık 3 ün üstüne fareyi götürerek önizleyebiliriz.İstersek ctrl+z den veya yazı tipi araçlarından stili geri alabiliriz.Ayrıca tablo veya kenarlıkta ekleyebiliriz.
    Diyalog kutuları ise ise yanlış yazdığımız veya değiştirmek istediğimiz kelimeleri değiştirmemizi sağlar.Bul seçeneğinden kelimeyi yazıp değiştire basarız ve yeni kelimeyi yazarak değiştiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder